Tinktura od đumbira veoma je korisna kod prehlada, posebno kod virusnih infekcija. Zahvaljujući tinkturi od đumbira upalni procesi u organizmu brzo nestaju. Ova tinktura je odlično prirodno sredstvo za glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima i kod osteohondroza.
Veoma je efikasna za lečenje upale grla, krajnika, angine. Korisna je za poboljšanje vida, povećava seksualnu aktivnost kod žena i kod muškaraca.
Ali u poslednje vreme tinktura od đumbira najčešće se primenjuje za mršavljenje, jer se pokazala kao veoma efikasno sredstvo u borbi protiv suvišnih kilograma.
Pogledajte i Evo kada bi trebalo da izbegavate đumbir
Onima koje žele da koriguju svoju težinu, preporučuje se da ovaj lek koriste ujutru i popodne, po 1-2 kašike, tokom jednog meseca. Posle napraviti pauzu – jedan mesec, pa ponoviti. Tinktura od đumbira efikasno smanjuje apetit i tonizira organizam.
Kako se pravi tinktura od đumbira
Za pripremu lekovite tinkture biće potrebno:
300 grama korena đumbira
staklena tegla od 1 litra
kvalitetna domaća rakija
2 kašike meda
sok od 1 limuna
Dobro operite koren đumbira. Oljuštite i naseckajte na sitnije kriške. Stavite kriske đumbira u teglu i prelijte sa rakijom (2/3 tegle). Zatvorite poklopcem i ostavite na toplom mestu na 14 dana. S vremena na vreme protresite. Zatim, tinkturu procedite, dodajte med, limunov sok i promešajte.Uzimajte po 1 kašikicu tri puta dnevno, pre jela.
Ovaj drevni tibetanski recept je veoma efikasan. Pročišćava krv, povećava imunitet i zaštitna svojstva organizma.
Pre upotrebe prirodnih preparata konsultujte svog lekara.
Pročitajte i 11 impresivnih činjenica o đumbiru
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Uspešna žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus