I dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita svojstva ovog sočnog povrća.
U ovom delu lubenice ima vitamina B i C, pa ove materije, umesto u našem organizmu, često završe u kanti za smeće.
Pročitajte i 7 načina da iskoristite koru od krompira
Pored ovih vitamina, kako pokazuju naučna istraživanja, kora lubenice sadrži i veliku količinu citrulina, aminokiseline koja je veoma zdrava. Citrulin se pretvara u arginin, koji je veoma značajan za zdravlje srca i cirkulaciju.
Koru lubenice, nakon što ste je dobro oprali, možete samleti u blenderu i dodati svojim omiljenim zdravim napicima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem