1. Brašno pomešati s bademima, šećerom, cimetom, jajetom i solju. Dodati med, koru  limuna i puter, umesiti testo, uviti ga u foliju i staviti u frižider na 60 minuta.

2. Zagrejati rernu na 220 stepeni. Masno testo razviti na radnoj površini posutoj brašnom, pa time obložiti mini kalupe za tart (ili jedan prečnika 26 cm) i podići pritom ivice. Probosti testo par puta viljuškom.

3. Oljuštiti jabuke i iseckati ih na kockice. Preliti medom i rasporediti po testu. Peći
oko 25 minuta.

4. Za hrskavu beze koricu umutiti belanca, umešati šećer. Naneti sneg od belanaca kašikom, pa posuti listićima badema. Peći još samo toliko, da se korica ispeče i da listići porumene.


Sastojci:

Za masno testo:
150 g brašna
100 g mlevenih neoljuštenih badema
80 g šećera
kašičica cimeta
1 jaje
malo soli
1 kašika tečnog meda
1 rendana kora polovine organskog limuna
150 g putera

Za fil i beze koricu:
1 kg svežih jabuka
1 kašika tečnog meda
3 belanca
150 g šećera u prahu
4 kašike listića badema

SAVET: Ovaj tart možete da napravite i sa nekim drugim voćem. Preporučujemo kruške.