1. Brauni smesa: puterom premažite dublji četvrtasti kalup veličine 20 cm. Na pari zajedno rastopite puter i čokoladu na umerenoj vatri, povremeno mešajući, pa sklonite s vatre i dodajte im šećer, jaja, vanilu i prstohvat soli. Izmešajte da se sve sjedini. Umešajte zatim brašno, pa sipajte u pripremljeni kalup.


Sastojci:

Brauni:

125 g putera isečenog na komade

150 g crne čokolade, seckane

120 g šećera

2 jajeta

pola kašičice ekstrakta vanile

80 g brašna

puter za premazivanje kalupa

Smesa:

120 g krem sira blagog ukusa

65 g šećera

2. Napravite čizkejk smesu: žicom izmešajte sve sastojke za čizkejk smesu, pa sipajte u gomilicama preko brauni smese. Uspravno postavljenim nožem ili špatulom kratko izmešajtedve smese, vrlo kratko, tek da se prošaraju. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta, ne duže. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: hranazadusu.com