Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džem od čokolade, lešnika i urme

Slatki namaz, bolji od bilo kog kupovnog

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Zagrejte rernu na 180 °C. Tostirajte lešnike 15 minuta, pa ih oljuštite uz pomoć kuhinjske krpe.


Sastojci:

150 - 200 g pečenih lešnika

250 - 300 g svežih urmi 

3 - 4 kašike kakaa

2 - 3 dl vode

himalajska so (po okusu)

2. U multipraktik ili blender stavite oljuštene lešnike, dodajte vodu i miksajte dok se sve ne pretvori u gustu smesu. Dodajte urme, kakao i so, pa miksajte do željene teksture.

3. Zavisno od jačini blendera ili multipraktika dobićete namaz koji će biti ili nešto grublji (osetiće se mrvice lješnjaka) ili glatke teksture poput domaće Nutele.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: alternativa-za-vas.com

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti