1. Zagrejte rernu na 180 °C. Tostirajte lešnike 15 minuta, pa ih oljuštite uz pomoć kuhinjske krpe.
2. U multipraktik ili blender stavite oljuštene lešnike, dodajte vodu i miksajte dok se sve ne pretvori u gustu smesu. Dodajte urme, kakao i so, pa miksajte do željene teksture.
3. Zavisno od jačini blendera ili multipraktika dobićete namaz koji će biti ili nešto grublji (osetiće se mrvice lješnjaka) ili glatke teksture poput domaće Nutele.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: alternativa-za-vas.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus