Uz malo truda i vremena obradovaćete svoje ukućane ovim preukusnim dezertom.
Sastojci:
1 kg mekog brašna
0,5 l mlake vode
600 g tvrdog pekmeza od šljiva
250 g mlevenih oraha
250 g maka
200 g šećera
posoljena voda za kuvanje
Priprema:
1. Od mekog brašna i vode zamesiti tvrdo testo i ostaviti da se odmara.
2. Za to vreme zakuvati posoljenu vodu u posudi u kojoj će se tačke kuvati.
Ostatak recepta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem