Ako već niste pravili ali ni jeli Julišku, onda je ovo prava prilika da to uradite već danas

Juliška ili Julpita je starinski kolač koji nam dolazi iz Češke. Onaj ko ga je probao voli ga bez obzira na godine. Domaćice ga obožavaju jer se izuzetno lako sprema.

Za koru vam je potrebno: 

6 jaja

200 g šećera 

4 kašika kakaa 

5 kašika mlevenih oraha

2 kašike brašna

Pročitajte i: Bakin recept za čokoladni brauni (VIDEO)

Priprema: 

Prvo umutite belance pa mu dodajte šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini.

Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliv za koru: 150 g šećera prokuvajte u 200 ml mleka.

Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi. Sada pravite fil.

Za fil vam je potrebno: Preostali preliv za koru (mleko + šećer), 150 g mlevenih oraha, 125 g margarina, rendana čokolada.

U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.

Uživajte u juliški.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stil.kurir.rs