Potrebno je:

5 jaja

15 kašika šećera

15 kašika brašna

15 kašika ulja

15 kašika jogurta

1 kesica praška za pecivo

20 svežoh šljiva 

Pročitajte i: VRAĆAJU U DETINJSTVO: Preukusni kolačići orahčići

Priprema: 

U pleh sipajte malko ulja i brašna i pripremite ga za pečenje patišpanja. 

U posudi odvojimo belance od žumanceta, pa belance penasto umutimo sa šećerom, a onda postepeno dodajemo šećer i preostale sastojke. Kad se dobije lepa kremasta smesa sve to prespemo u pleh i kratko zapečemo u rerni. Nakon 5,6 minuta odozgo staviti šljive i peći još oko 40 minuta u rerni. Kolač je gotov kad se uhvati lepa korica i kad porumeni. U zavisnosti od toga šta više volite odozgo možete staviti prah šećer ili umutiti šlag pa premazati preko kolača kada se ohaladi. Dobićete fenomenalnu poslasticu kojoj niko neće moći da odoli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/