Potrebno je:
5 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
15 kašika ulja
15 kašika jogurta
1 kesica praška za pecivo
20 svežoh šljiva
Pročitajte i: VRAĆAJU U DETINJSTVO: Preukusni kolačići orahčići
Priprema:
U pleh sipajte malko ulja i brašna i pripremite ga za pečenje patišpanja.
U posudi odvojimo belance od žumanceta, pa belance penasto umutimo sa šećerom, a onda postepeno dodajemo šećer i preostale sastojke. Kad se dobije lepa kremasta smesa sve to prespemo u pleh i kratko zapečemo u rerni. Nakon 5,6 minuta odozgo staviti šljive i peći još oko 40 minuta u rerni. Kolač je gotov kad se uhvati lepa korica i kad porumeni. U zavisnosti od toga šta više volite odozgo možete staviti prah šećer ili umutiti šlag pa premazati preko kolača kada se ohaladi. Dobićete fenomenalnu poslasticu kojoj niko neće moći da odoli.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus