Potrebno je:
5 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
15 kašika ulja
15 kašika jogurta
1 kesica praška za pecivo
20 svežoh šljiva
Pročitajte i: VRAĆAJU U DETINJSTVO: Preukusni kolačići orahčići
Priprema:
U pleh sipajte malko ulja i brašna i pripremite ga za pečenje patišpanja.
U posudi odvojimo belance od žumanceta, pa belance penasto umutimo sa šećerom, a onda postepeno dodajemo šećer i preostale sastojke. Kad se dobije lepa kremasta smesa sve to prespemo u pleh i kratko zapečemo u rerni. Nakon 5,6 minuta odozgo staviti šljive i peći još oko 40 minuta u rerni. Kolač je gotov kad se uhvati lepa korica i kad porumeni. U zavisnosti od toga šta više volite odozgo možete staviti prah šećer ili umutiti šlag pa premazati preko kolača kada se ohaladi. Dobićete fenomenalnu poslasticu kojoj niko neće moći da odoli.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem