Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatkiš iz 19. veka: Recept za Sizet palačinke

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Svetski poznata verzija palačinki, tzv. palačinke Sizet, nastala je krajem 19. veka u Parizu, kada je mladi kuvarski pomoćnik Žak dobio priliku da ugosti mladu glumicu Suzan Rajhenberg, poznatu kao Sizet.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Iako su glumica i njeno društvo poručili samo šampanjac, Žak je pripremio palačinke zlatne boje sa čudesnim prelivom i poslužio ih kao „Crêpes Suzette“. Kao nagradu, od glumice je dobio poljubac.

Za palačinke

  • 100 grama brašna
  • 2 jaja
  • 200 mililitara mleka
  • rendana kora jedne pomorandže
  • 30 grama šećera u prahu
  • 50 grama putera

Za sos

  • 150 mililitara soka od ceđene pomorandže
  • rendana kora jedne pomorandže
  • sok od jednog limuna
  • iseckana pomorandža
  • 30 grama šećera
  • 30 mililitara likera od pomorandže
  • 30 mililitara brendija ili konjaka
  • 50 grama putera

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti