Ako želite da napravite preukusnu čokoladnu tortu ova je pravi izbor za vas.
Potrebno:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1,5 l mleka
- 9 kašika šećera
- 300 g petit ber keksa
- 1/2 l slatke pavlake
- 100 g urendane čokolade za dekorisanje
Priprema:
Keks izlomiti rukama na sitnije komadiće.
Skuvati puding sa šećerom na standardan način u previđenoj količini mleka. U još vrući puding umešati izlomljenu čokoladu, pa promešati da se sva istopi i sjedini s pudingom.
Istresti tada vrući puding na keks, dobro izmešati varjačom, pa pretresti sve skupa u kalup za torte, poravnati i ohladiti. Sa ohlađene torte maknuti obruč, premazati sve skupa šlagom i odozgo renadanom čokoladom i voćem po želji, pa poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: recipeci.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom