Ako želite da napravite preukusnu čokoladnu tortu ova je pravi izbor za vas.

Potrebno:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1,5 l mleka
  • 9 kašika šećera
  • 300 g petit ber keksa
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 100 g urendane čokolade za dekorisanje

Priprema:

Keks izlomiti rukama na sitnije komadiće.

Skuvati puding sa šećerom na standardan način u previđenoj količini mleka. U još vrući puding umešati izlomljenu čokoladu, pa promešati da se sva istopi i sjedini s pudingom.

Istresti tada vrući puding na keks, dobro izmešati varjačom, pa pretresti sve skupa u kalup za torte, poravnati i ohladiti. Sa ohlađene torte maknuti obruč, premazati sve skupa šlagom i odozgo renadanom čokoladom i voćem po želji, pa poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recipeci.com