Ledena torta se lako može prilagoditi vašem ukusu, jer možete koristi bilo koju vrstu sladoleda.

Torta od sladoleda i keksa letnji je desert koji ćete obožavati. Osim što vam je, uz sladoled i keks, za njega potreban još samo jedan sastojak, ovaj slasni hladni desert priprema se bez upotrebe rerne. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.

Sastojci:

- 250g keksa

- 3 kašike rastopljenog maslaca

- 1.5 litar blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)

Priprema:

U blender stavite 10 keksića i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje dimenzija oko 22 cm s dnom koje se može skloniti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru složite osam celih keksića.

Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, odnosno dok ne postane čvrsta.

Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljnom rubu lima prođite krpom ili sunđerom natopljenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje i isecite na komade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagram

Izvor: pink.rs