Savršeni kolač koji će nestati iz tanjira za samo nekoliko minuta.
Potrebno je:
- 1 čaša ulja
- 1 čaša vode
- 1 puna čaša brašna
- pola praška za pecivo
- 5 jaja
Fil:
- 1 l mleka
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 10 kašika brašna
- 1 kašika gustina
- pola margarina
Priprema:
Za testo: U šerpu sipati vodu i ulje,pa kad provri zakuvati brašno sa pola praška za pecivo. Kad se ohadi dodati 5 jaja jedno po jedno i mutiti da se dobije lepa vazdušasta masa.
Potom na pek papirom obložen pleh stavljate kašičicom krofne kolike želite. Pecite na 200 stepeni dok ne postanu lagane i rumene. Nakon toga kad se ohlade presečete na pola i unutra punite filom.
Za fil: U litar mleka zakuvati 4 umućena jaja, šećer, puding od vanile, brašno, gustin i margarin. Kuvati dok se ne dobije lep kremasti fil. Ukoliko vam fil bude pregust možete ga razrediti tako što dodate nekoliko kašika umućenog šlaga.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno