Osvežavajuča i lagana, a gotova za tili čas.
Osim sa malinama možete je praviti i sa bilo kojim drugim voćem.
Potrebni sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 500 g kisele pavlake
- oko 300 g voća po izboru
- oko 450 g mlevenog keksa (najbolje plazme)
Priprema:
U dublju posudu umutite slaku pavlaku da bude čvrsta. Zatim u to dodati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Sve ponovo lepo lagano umutiti. Nakon ovog odložite mikser.
U smesu dodajte mleveni keks i izmešajte, a potom dodajte i voće (ukoliko je iz zamzivača gledajte da ga iscedite od viška vode). Lagano izmešajte da se sjedini. Masa ne sme da bude mnogo gusta. Ukoliko je to slučaj možete da je razredite sa malo mleka.
Sve to istrestite u kalup obložen pek papirom i stavite u frižider da se stegne. Ostaviti da se stegne bar 3 sata.
Nakon toga tortu možete okrenuti i istresti na tacnu, pa je ukrasiti po želji. Prijatno!
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus