Ovaj kolač izaziva zadovoljstvo koje ćete dugo pamtiti.
Biskvit:
- 160 g brašna
- 180 g šećera
- 1 kašika vanilinog šećera
- 1 kašičicia praška za pecivo
- 40 g kakao praha
- 200 g rastopljenog putera
- 4 jaja
Fil:
- džem od maline
- 150 g istopljene čokolade
Dekoracija:
- nekoliko zamrznutih malina, listići nane, šećer u prahu, po želji
Priprema:
Za koru pomešajte sve sastojke. Mešajte ih toliko da se sjedine i da dobijete gustu ujednačenu smesu. Ulijte u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje, poravnajte površinu smese i pecite 30-35 minuta.
Ohlađenu koru izvadite iz kalupa pa malom čašom vadite krugove. Poravnajte izvađene krugove ukoliko je potrebno. Na jedan krug stavite kašiku džema od maline pa poklopite drugim krugom. Prelijte rastopljenom čokoladom ili prah šećerom. Ukrasite po želji malinom i listićima nane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: milinkuvar.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus