Nikad jednostavniji recept za kolač savršenog ukusa.
Sastojci:
8 dl vode
250g margarina
400g čokolade
5 kašika šećera
1 kg petit keksa
500 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpi prokuvati vodu, dodati margarin, 200g čokolade i šećer da se sve to otopi. Skloniti sa šporeta, ubaciti keks lomljen na pola i izmešati varjačom. Izliti u pleh i poravnati smesu. Slatku pavlaku zagrejati i u njoj otopiti ostatak čokolade, pa preliti preko kolača.
Ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena, zatim ohladiti u frižideru. Seći na kocke i služiti. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Milena Stojković / zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus