Kada jednom probate ovaj kolač stalno ćete ga pripremati.
Sastojci:
4 jabuke srednje veličine
5 kašika šećera
8 kašika brašna
150 g putera
cimet
Priprema:
1. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Stavite ih u vatrostalnu posudu, sipajte vodu do pola nivoa jabuka i pospite cimetom.
2. Pomešajte u posudi šećer i brašno, a zatim postepeno dodajte puter i mešajte dok se sastojci ne sjedine, a masa bude rastresita.
3. Masu stavite preko jabuka i viljuškom utapkajte.
4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, dok blago ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom