Ovaj brzi kolač je idealan kad vam dolaze nenajavljeni gosti.

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

500 ml mleka

300g šećera

150g maslaca

100g bele čokolade

300g mlevenog keksa

250g mlevenih oraha

Glazura:

100g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Na vatru staviti mleko i šećer i sačekati da provri. Zatim dodati iseckani maslac i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se ne otope, pa skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe, sve sjediniti i ostaviti da se prohladi. Ne sme biti vrelo, ali ne morate da čekate ni da se potpuno ohladi, promešajte malo da bi se pre ohladilo. Mlako mazati na korice, po 4 kašike. Nemojte više jer će onda donji sloj biti deblji u odnosu na gornji. Pritisnuti nečim, malo opteretiti i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi. Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne. Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi, a posle se može držati i na sobnoj temperaturi. Iseći u štanglice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: brzikolaci.com