Ovaj brzi kolač je idealan kad vam dolaze nenajavljeni gosti.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
500 ml mleka
300g šećera
150g maslaca
100g bele čokolade
300g mlevenog keksa
250g mlevenih oraha
Glazura:
100g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Na vatru staviti mleko i šećer i sačekati da provri. Zatim dodati iseckani maslac i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se ne otope, pa skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe, sve sjediniti i ostaviti da se prohladi. Ne sme biti vrelo, ali ne morate da čekate ni da se potpuno ohladi, promešajte malo da bi se pre ohladilo. Mlako mazati na korice, po 4 kašike. Nemojte više jer će onda donji sloj biti deblji u odnosu na gornji. Pritisnuti nečim, malo opteretiti i ostaviti da odstoji sat vremena.
Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi. Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne. Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi, a posle se može držati i na sobnoj temperaturi. Iseći u štanglice.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom