Lenje knedle se obično serviraju sa šlagom, posute maslacem ili prženim mrvicama, sa šećerom i cimetom.
Sastojci:
250 g belog sira
100 g maslaca
250 g brašna
1 jaje
malo soli
Priprema:
Pripremite posudu sa vodom i dodajte so, kao i kod kuvanja testenine. Pripremite testo za knedle tako što ćete pomešati beli sir, brašno i celo jaje. Dodajte malo soli. Testo treba da formira kompaktnu masu i da se ne lepi za ruke. Ako je još uvek lepljivo, možete dodati još malo brašna. Podelite testo na tri jednaka dela i formirajte duge valjke. Nežno poravnajte testo i isecite dijagonalno na male komade od dva centimetra. Ubacite komade u ključalu vodu. Kuvajte ih 2-3 minuta nakon što se pojave na površini. U međuvremenu, pripremite tiganj. Stavite maslac i istopite ga na laganoj vatri. Dodajte mrvice hleba u rastopljenom maslacu i sačekajte da lagano porumene.
Izvor: zenskimagazin.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus