Kremasta poslastica koja ostavlja bez daha.
Sastojci:
150 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
50 g mlevenih badema
80 g šećera
150 g maslaca
kašičica praška za pecivo
2 žumanca
Nadev:
250 g posnog sira
100 g kisele pavlake
90 g šećera
kašičica ekstrakta vanile
sok pola limuna
2 belanca
300 g šljiva
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Prosejte glatko i oštro brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac naseckan na listiće i žumance. Umesite testo, formirajte u kuglu, zamotajte u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
Očistite i iseckajte šljive.
Izmešajte sir s pavlakom, šećerom, limunovim sokom i vanilom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje.
Obložite ga razvaljanim testom po dnu i rubovima i izbodite viljuškom. Pecite testo oko 8 minuta.
Napravite čvrsti sneg od belanaca, pa ga lagano umešajte u smesu od sira. Izvaditi testo iz rerne, izlitjte po njemu nadev, pa utisnute polovinu šljiva. Vratite pitu u rernu i pecite još oko 35 minuta.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu