Kremasta poslastica koja ostavlja bez daha.

Sastojci:

150 g oštrog brašna

100 g glatkog brašna

50 g mlevenih badema

80 g šećera

150 g maslaca

kašičica praška za pecivo

2 žumanca

Nadev:

250 g posnog sira

100 g kisele pavlake

90 g šećera

kašičica ekstrakta vanile

sok pola limuna

2 belanca

300 g šljiva

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Prosejte glatko i oštro brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac naseckan na listiće i žumance. Umesite testo, formirajte u kuglu, zamotajte u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta.

Očistite i iseckajte šljive.

Izmešajte sir s pavlakom, šećerom, limunovim sokom i vanilom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje.

Obložite ga razvaljanim testom po dnu i rubovima i izbodite viljuškom. Pecite testo oko 8 minuta.

Napravite čvrsti sneg od belanaca, pa ga lagano umešajte u smesu od sira. Izvaditi testo iz rerne, izlitjte po njemu nadev, pa utisnute polovinu šljiva. Vratite pitu u rernu i pecite još oko 35 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr