Kremasta poslastica koja ostavlja bez daha.
Sastojci:
150 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
50 g mlevenih badema
80 g šećera
150 g maslaca
kašičica praška za pecivo
2 žumanca
Nadev:
250 g posnog sira
100 g kisele pavlake
90 g šećera
kašičica ekstrakta vanile
sok pola limuna
2 belanca
300 g šljiva
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Prosejte glatko i oštro brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac naseckan na listiće i žumance. Umesite testo, formirajte u kuglu, zamotajte u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
Očistite i iseckajte šljive.
Izmešajte sir s pavlakom, šećerom, limunovim sokom i vanilom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje.
Obložite ga razvaljanim testom po dnu i rubovima i izbodite viljuškom. Pecite testo oko 8 minuta.
Napravite čvrsti sneg od belanaca, pa ga lagano umešajte u smesu od sira. Izvaditi testo iz rerne, izlitjte po njemu nadev, pa utisnute polovinu šljiva. Vratite pitu u rernu i pecite još oko 35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus