Napravite ukusni desert po bakinom receptu.
Sastojci:
200 g masti
1 jaje
1 žumance
5 kašike šećera
200 ml mleka
4 kesice vanilin šećera
500 g brašna
džem po potrebi
šećer u prahu po potrebi
Priprema:
Mast, šećer i vanilin šećer umutiti žicom za mućenje dok ne pobeli i šećer se istopi. Kad dobije kremasto belu boju, dodati jaje i žumance. (Ja sam dodala i kašiku rendane korice limuna). Sve izmešati.
Postepeno dodavati brašno da se dobije mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i umesiti. Razvući oklagijom koru debljine 1-2 cm. Rakijskom čašicom vaditi krugove. Ja sam jedan deo krugova pravila rakijskom čašicom, a ostatak krugova malom šoljicom za kafu.
Ređati u pleh na pek papiru. Peći na 180°C oko 10-15 minuta. Voditi računa da ne pregore i postanu žuti. Na tačno 12 minuta pečenja na 180°C dobila sam ovako bele i lepo pečene unutra.
Vruće krugove spajati džemom po izboru (moj izbor je bio džem od višanja) i posipati šećerom u prahu. Vanilice ređati u činiji sa poklopcem. Prohlađene vanilice poklopiti da se ne suše. Odličan izbor kolača za sve vrste posluženja!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus