Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrskavi i kremasti kolač sa eurokremom i pudingom

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Hrskavi i kremasti kolač sa eurokremom i pudingom

 Izvor: Foto: Natašine slastice

Napravite ovu laganu kremastu poslasticu i oduševite svoje ukućane.

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja

4 kašike šećera

3 kašike brašna

pola kašičice praška za pecivo

2 kašike kakaoa

Fil:

1 puding od vanile

500 ml mleka

50 g šećera

200 g bele čokolade

400 ml slatke pavlake

Ostalo:

oko 350 g tamnog eurokrema

oko 50 g hrskave kuglice od bele čokolade

Priprema:

Za tamni biskvit: Napravite čvrsti sneg od belanaca. U žumanca dodajte šećer i mutite mikserom dok smesa ne postane penasta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sa kakaom. Pripremljene sastojke dodajte u žumanca, pa nastavite da mutite mikserom. Dodajte sneg od belanaca, pa sve sjedinite varjačom. Smesu rasporedite na masni papir u obruču dimenzija 22x26 cm. Možete koristiti tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Nakon što se biskvit ohladi, prerežite ga na dva dela.

Puding fil od bele čokolade: Puding i šećer pomešajte sa malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva. Nakon što mleko prokuva sklonite ga sa strane i umešajte pripremljeni puding. Nastavite da kuvate puding. Skuvani puding prebacite u drugu posudu. Odmah u vruć puding dodajte belu čokoladu koju je potrebno mešati dok se sasvim ne istopi. Smesu prekrijte providnom folijom i ostavite da se sasvim ohladi. Ohlađenu smesu izmutite mikserom. Posebno napravite slatku pavlaku kao šlag, ali nemojte ga premutiti. Pripremljeni šlag dodajte pudingu i sve sjedinite mikserom.

Slaganje kolača: Koru postavite na tacnu. Eurokrem omekšajte u mikrotalasnoj da se može lakše razmazati i rasporedite 3 kašike preko. Stavite hrskave kuglice od bele čokolade preko. Premažite pola fila. Postavite koru. Premažite sa 3 kašike eurokrema. Pospite odozgo hrskavim kuglicama od bele čokolade. Rasporedite preostali fil. Pomoću fišeka omekšali eurokrem išarajte po kolaču. Ostavite kolač u frižideru da se stegne. Pre serviranja kolač dekorišite po želji i svakako ga pospite hrskavim kuglicama od bele čokolade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: natasineslastice

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti