Bogata i kremasta torta za koju će vam svi tražiti recept.

Sastojci:

Za biskvit:

50 g putera

100 g brašna

100 g mlevenih oraha

1/3 kesice praška za pecivo

4 jaja

200 g šećera

Za fil:

100 g nutele

700 ml slatke pavlake

7 kašičica učvršćivača za šlag

75 g mlevenih lešnika

celi lešnici

Za glazuru:

80 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

2-3 kapi ulja

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rastopiti puter i pustiti ga da se ohladi. Pomešati brašno, orahe i prašak za pecivo. Umutiti žumanca sa šećerom, a belanca odvojeno. Pomešati žumanca i mešavinu s brašnom, dodati rastopljeni maslac i na kraju polako umešati belance. Presuti masu u okvir za kolače obložen peki papirom (prečnika oko 25 cm). Peći 25–30 minuta.

Podgrejati nutelu. Umutiti slatku pavlaku sa 7 kašičica učvršćivača za šlag, pa umešati nutelu i 2 kašike mlevenih lešnika.

Vratiti koru u okvir za kolače u kojem se pekla, sipati na nju krem i ostaviti tortu oko 4 sata u frižideru da se ohladi i stegne.

Margarin staviti u šerpicu i zagrejti do vrenja. Skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu i ulje. Mešati žicom dok se sva čokolada ne istopi i preliti tortu. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne, pa tek onda vratiti tortu u frižider. Po želji mogu se napraviti šare istopljenom belom čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs