Bogata i kremasta torta za koju će vam svi tražiti recept.
Sastojci:
50 g putera
100 g brašna
100 g mlevenih oraha
1/3 kesice praška za pecivo
4 jaja
200 g šećera
100 g nutele
700 ml slatke pavlake
7 kašičica učvršćivača za šlag
75 g mlevenih lešnika
celi lešnici
80 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
2-3 kapi ulja
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rastopiti puter i pustiti ga da se ohladi. Pomešati brašno, orahe i prašak za pecivo. Umutiti žumanca sa šećerom, a belanca odvojeno. Pomešati žumanca i mešavinu s brašnom, dodati rastopljeni maslac i na kraju polako umešati belance. Presuti masu u okvir za kolače obložen peki papirom (prečnika oko 25 cm). Peći 25–30 minuta.
Podgrejati nutelu. Umutiti slatku pavlaku sa 7 kašičica učvršćivača za šlag, pa umešati nutelu i 2 kašike mlevenih lešnika.
Vratiti koru u okvir za kolače u kojem se pekla, sipati na nju krem i ostaviti tortu oko 4 sata u frižideru da se ohladi i stegne.
Margarin staviti u šerpicu i zagrejti do vrenja. Skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu i ulje. Mešati žicom dok se sva čokolada ne istopi i preliti tortu. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne, pa tek onda vratiti tortu u frižider. Po želji mogu se napraviti šare istopljenom belom čokoladom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom