Ako želite možete ih ukrasiti sa još nekim slatkišem kao na slici, ali dovoljno su ukusni i sami po sebi.
Sastojci:
- ¾ šolje putera
- 1 ½ šolje smeđeg šećera
- 2 kašike vode
- 150 g čokolade
- 2 jaja
- 2 ½ šolje brašna
- 1 ¼ kašika sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 130 g tanke čokolade sa mentom
Priprema:
U šerpi na srednje jakoj vatri kuvajte šećer, puter i vodu, povremeno mešajući dok se ne otopi. Sklonite sa vatre, dodajte čokoladu dok se ne otopi i ostavite da se hladi 10 minuta. Sipajte čokoladnu smesu u veću posudu i dodajte jaja, jedno po jedno, pa promešajte. Sjedinite brašno, sodu bikarbonu i so, pa umešajte u čokoladnu smesu. Pokrijte i stavite u frižider najmanje 1 sat. Zagrejte rernu na 175°C. Puterom premažite pleh. Razvaljajte testo za kolače u kuglice veličine oraha i stavite ih na 2 cm razdaljine. Pecite 8 do 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, pripazite da ne porumene. Kada izvadite kolačiće, stavite jednu tanku tanku čokoladu sa mentom preko i ostavite da odstoji minut dva. Kad čokolada omekša, čačkalicom malo prošarajte po kolaču.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom