Kolač koji se brzo i lako priprema oduševiće sve ukućane.
Sastojci:
125 g brašna
1 žumance
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
25 g mlevenih lešnika
75 g putera
1,25 kg jabuka
50 g grožđica
200 ml kisele pavlake
150 g šećera
5 jaja
1 kesica pudinga od vanile
200 ml slatke pavlake
1 kesica šećera u prahu
Priprema:
Sipati brašno u činiju za mešenje, dodati žumance, šećer, vanilin šećer, lešnik i iseckani puter. Brzo izmesiti testo nakvašenim rukama i napraviti kuglu. Uviti testo u foliju i držati u frižideru oko 60 minuta.
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Oljuštiti jabuke i iseći ih na kriške (po potrebi preliti sokom od limuna da ne potamne). Razviti testo na radnoj površini u veličini okvira za kolače (o 26 cm), staviti ga u okvir i podići ivice. Poređati jabuke i posuti preko suvim grožđem.
Za preliv pomešati kiselu pavlaku sa šećerom i jajima. Umešati prašak za puding i slatku pavlaku. Preliti jabuke i staviti kolač da se peče u prethodno zagrejanoj rerni, oko 55 minuta. Izvaditi kolač da se prohladi, pa ga posuti šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus