Kolač koji se brzo i lako priprema oduševiće sve ukućane.

Sastojci:

Za prhko testo:

125 g brašna

1 žumance

50 g šećera

1 kesica vanilin šećera

25 g mlevenih lešnika

75 g putera

Za fil:

1,25 kg jabuka

50 g grožđica

200 ml kisele pavlake

150 g šećera

5 jaja

1 kesica pudinga od vanile

200 ml slatke pavlake

1 kesica šećera u prahu

Priprema:

Sipati brašno u činiju za mešenje, dodati žumance, šećer, vanilin šećer, lešnik i iseckani puter. Brzo izmesiti testo nakvašenim rukama i napraviti kuglu. Uviti testo u foliju i držati u frižideru oko 60 minuta.

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Oljuštiti jabuke i iseći ih na kriške (po potrebi preliti sokom od limuna da ne potamne). Razviti testo na radnoj površini u veličini okvira za kolače (o 26 cm), staviti ga u okvir i podići ivice. Poređati jabuke i posuti preko suvim grožđem.

Za preliv pomešati kiselu pavlaku sa šećerom i jajima. Umešati prašak za puding i slatku pavlaku. Preliti jabuke i staviti kolač da se peče u prethodno zagrejanoj rerni, oko 55 minuta. Izvaditi kolač da se prohladi, pa ga posuti šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu   Izvor:stvar ukusa