Ovo je torta koju niko ne odbija. Uvek će vam se tražiti parče više, pa dok ste kod kuće bacite se na pečenje.

Sastojci: 

Za koru: 

  • 8 belanaca
  • 1/2 kg prah šećera
  • sok od 1. limuna

Za fil: 

  • 4 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 200 ml mleka

Drugi fil:

  • 250 g putera
  • 250 g prah šećera
  • 4 žumanca
  • 300 g pečenih, oljuštenih i samlevenih lešnika

Priprema:

Kora: Belanca umutite sa prah šećerom i limunovim sokom. Veći pleh podmažite i sipajte umućenu masu i pecite na 120°C sat i više vremena. Ispečenu koru podelite na 2 dela.

Fil: Žumance, šećer i brašno skuvajte sa mlekom, pa ohladite.

Drugi fil: Puter umutite sa prah šećerom, žumanacima i lešnikom. Ovaj fil pomešajte sa prvim filom.

Stavite prvu koru, pa fil, preko toga umućeni šlag i ponovite postupak sa drugom korom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs