Ovo je torta koju niko ne odbija. Uvek će vam se tražiti parče više, pa dok ste kod kuće bacite se na pečenje.
Sastojci:
Za koru:
- 8 belanaca
- 1/2 kg prah šećera
- sok od 1. limuna
Za fil:
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 200 ml mleka
Drugi fil:
- 250 g putera
- 250 g prah šećera
- 4 žumanca
- 300 g pečenih, oljuštenih i samlevenih lešnika
Priprema:
Kora: Belanca umutite sa prah šećerom i limunovim sokom. Veći pleh podmažite i sipajte umućenu masu i pecite na 120°C sat i više vremena. Ispečenu koru podelite na 2 dela.
Fil: Žumance, šećer i brašno skuvajte sa mlekom, pa ohladite.
Drugi fil: Puter umutite sa prah šećerom, žumanacima i lešnikom. Ovaj fil pomešajte sa prvim filom.
Stavite prvu koru, pa fil, preko toga umućeni šlag i ponovite postupak sa drugom korom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno