Ukusna poslastica za čiju pripremu vam ne treba puno vremena.

Sastojci:

  • 1½ šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašike praška za pecivo
  • ¾ kašičice košer soli
  • 3 velika jajeta
  • 1½ šolje rikota sira
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • ½ šolje rastopljenog neslanog putera
  • 1 šolja smrznute maline ili kupine

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. U kalup za torte stavite pek papir i premažite sa malo ulja. Brašno, šećer, prašak za pecivo i so umutite u većoj posudi. U drugoj posudi umutite jaja, rikotu i vanilu dok ne dobijete glatku smesu, pa prebacite u posudu sa brašnom. Dodajte puter, ¾ šolje malina, ali pazite da ne slomite bobice. Ispecite testo u pripremljenom kalupu i sipajte preostalu ¼ šolje malina po vrhu.

Pecite tortu dok ne dobije zlatno braon boju nekih 50–60 minuta. Kada zabodete čačkalicu treba da ostane suva i čista.  Ostavite da se ohladi najmanje 20 minuta pre nego što sklonite iz kalupa.

*Kolač se može napraviti 2 dana unapred. Čuvajte je na sobnoj temperaturi dobro zatvorenu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs