Ukusna poslastica za čiju pripremu vam ne treba puno vremena.
Sastojci:
- 1½ šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 2 kašike praška za pecivo
- ¾ kašičice košer soli
- 3 velika jajeta
- 1½ šolje rikota sira
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- ½ šolje rastopljenog neslanog putera
- 1 šolja smrznute maline ili kupine
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U kalup za torte stavite pek papir i premažite sa malo ulja. Brašno, šećer, prašak za pecivo i so umutite u većoj posudi. U drugoj posudi umutite jaja, rikotu i vanilu dok ne dobijete glatku smesu, pa prebacite u posudu sa brašnom. Dodajte puter, ¾ šolje malina, ali pazite da ne slomite bobice. Ispecite testo u pripremljenom kalupu i sipajte preostalu ¼ šolje malina po vrhu.
Pecite tortu dok ne dobije zlatno braon boju nekih 50–60 minuta. Kada zabodete čačkalicu treba da ostane suva i čista. Ostavite da se ohladi najmanje 20 minuta pre nego što sklonite iz kalupa.
*Kolač se može napraviti 2 dana unapred. Čuvajte je na sobnoj temperaturi dobro zatvorenu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem