Za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci:
- 200 g čokolade
- 125 g putera
- 10 belanaca
- 200 g prah šećera
- 100 g brašna
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 2 kapi ulja
Priprema:
Čokoladu istopite i u nju dodajte puter. Umutite, pa dodajte šne od belanaca i prah šećera koje ste prethodno umutili zajedno. Na kraju u sve to dodati i brašno i opet umutiti. Pecite u podmazanom plehu na 200°C. Ispečeno premažite tankim slojem džema od kajsija, pa preko toga prelijte glazuru od čokolade (otopite čokoladu zajendo sa uljem).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno