Za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci:
- 200 g čokolade
- 125 g putera
- 10 belanaca
- 200 g prah šećera
- 100 g brašna
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 2 kapi ulja
Priprema:
Čokoladu istopite i u nju dodajte puter. Umutite, pa dodajte šne od belanaca i prah šećera koje ste prethodno umutili zajedno. Na kraju u sve to dodati i brašno i opet umutiti. Pecite u podmazanom plehu na 200°C. Ispečeno premažite tankim slojem džema od kajsija, pa preko toga prelijte glazuru od čokolade (otopite čokoladu zajendo sa uljem).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus