Za sve ljubitelje čokolade.

Sastojci:

  • 200 g čokolade
  • 125 g putera
  • 10 belanaca
  • 200 g prah šećera
  • 100 g brašna
  • džem od kajsija

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 2 kapi ulja

Priprema:

Čokoladu istopite i u nju dodajte puter. Umutite, pa dodajte šne od belanaca i prah šećera koje ste prethodno umutili zajedno. Na kraju u sve to dodati i brašno i opet umutiti. Pecite u podmazanom plehu na 200°C. Ispečeno premažite tankim slojem džema od kajsija, pa preko toga prelijte glazuru od čokolade (otopite čokoladu zajendo sa uljem).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs