Koh se služi hladan i zato je ova sočna poslastica idealna za vrele letnje dane.
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike griza
- 1 l mleka
Priprema:
Umutite odvojeno belanca i zatim žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte brašno i griz i umutite da se sjedini. U tu smesu dodajte belanca i varjačom promešajte dok se ne sjedini. Tanko premažite pleh uljem, sipajte smesu i pecite na 200°C dok patišpanj ne dobije finu žutu boju. Kad je gotovo izvadite iz rerne i sačekajte minut dva, pa prelijte mlekom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus