Jesenji kolač koji se toliko brzo i jednostavno priprema, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 4 šoljice šećera
- 1 šoljica vode
- 1,5 šoljica ulja
- 6 šoljica brašna
- 6 malih jabuka
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Uključite rernu na 250°C. Umutite šećer i jaja. Zatim dodajte vodu i ulje, pa promešajte. Dodajte brašno i umutite glatko testo. Jabuke oljuštite i izrendajte. Potom pleh pouljite i sipajte brašno, pa stavite pola testa, ali kašikom da biste ravnomerno rasporedili. Jabuke stavite preko toga, a u drugu polovinu testa dodajte cimet i promešajte. Zatim tu polovinu stavite preko jabuka. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem