Jede vam se nešto slatko, a ne znate šta da napravite? Isprobajte ovaj kolač jer se brzo priprema.
Sastojci:
Za prvu koru:
- 150 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 7 žumanaca
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za drugu koru:
- 7 belanaca
- 100 g šećera
- 2 kašike čokolade
- 150 g oraha
- 1 kašičica praška za pecivo
Glazura:
- 100 g čokolade
- 50 g maslaca
- 3 kašike ulja
- 3 kašike vode
Priprema:
Prva kora: Umutite maslac, pa dodajte vanilin šećer muteći sve vreme. Zatim dodajte šećer takođe sve vreme muteći. Ubacite i belanca i umutite. Sipajte brašno i prašak za pecivo. Promešajte da se sve lepo sjedini. Sipajte u pleh obložen pek papirom i rasporedite.
Druga kora: Malo umutite belanca, pa dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte istopljenu čokoladu, pa opet umutite. Sipajte mlevene orahe, prašak za pecivo i promešajte. Sipajte preko prve kore i rasporedite. Pecite na 180°C 25 minuta. Ostavite da se ohladi.
Glazura: Sve sastojke za glazuru istopite. Zatim prelijte preko kolača i ostavite u frižideru nekih 4-5 sati.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus