Savršena posna poslastica koja se topi u ustima.

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 250 g meda
  • 500 g oraha
  • 500 g suvih šljiva
  • 1 limun (sok)
  • 1 dl ulja
  • 1/2 l vode
  • 500 g šećera

Priprema:

Baklava sa suvim šljivama se priprema na sledeći način: sitno isecite suve šljive i orahe.

Podmažite tepsiju pa ređajte po dve kore za pite, poprskajte ih sa uljem i medom i pospite sa seckanim orasima i suvim šljivama. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Pazite da baklavu završite sa korama. Isecite baklavu na trouglove, poprskajte je uljem i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Dok se baklava sa suvim šljivama peče pripremite sirup. Pomešajte vodu sa šećerom i sokom od jednog limuna pa krčkajte sirup na tihoj vatri dok se blago ne zgusne.

Gotovu baklavu sa suvim šljivama prelite sa sirupom i ostavite je da se ohladi i dobro upije sirup. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: erecepti.com