Savršena posna poslastica koja se topi u ustima.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 250 g meda
- 500 g oraha
- 500 g suvih šljiva
- 1 limun (sok)
- 1 dl ulja
- 1/2 l vode
- 500 g šećera
Priprema:
Baklava sa suvim šljivama se priprema na sledeći način: sitno isecite suve šljive i orahe.
Podmažite tepsiju pa ređajte po dve kore za pite, poprskajte ih sa uljem i medom i pospite sa seckanim orasima i suvim šljivama. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Pazite da baklavu završite sa korama. Isecite baklavu na trouglove, poprskajte je uljem i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Dok se baklava sa suvim šljivama peče pripremite sirup. Pomešajte vodu sa šećerom i sokom od jednog limuna pa krčkajte sirup na tihoj vatri dok se blago ne zgusne.
Gotovu baklavu sa suvim šljivama prelite sa sirupom i ostavite je da se ohladi i dobro upije sirup. Prijatno.
Izvor: erecepti.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem