Napravljena po starom bakinom receptu. Obožavaćete je!
Omiljeni slatkiš mnogih, onaj koji nas podseća na detinjstvo, je štrudla sa makom koja je veoma ukusna i hranljiva, a njena priprema je daleko od komplikovane.
Sastojci
Testo:
- 250 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 25 g kvasca
- 100 g masti
- 2 žumanceta
- 3 kašike šećera
- 550 g brašna
Fil:
- 300 g mlevenog maka
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml vrelog mleka
Takođe je potrebno:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- šećer u prahu
Priprema:
Sjedinite mleveni mak, šećer i vanilin šećer. Prelijte provrelim mlekom i dobro promešajte. Ostavite da se fil ohladi dok pripremate testo.
U mlako mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.
U odgovarajući sud stavite mast, žumanca i 3 kašike šećera. Izmiksajte, a zatim sipajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe.
Nadošlo testo podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na papiru za pečenje. Stavite polovinu pripremljenog fila i uvijte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda na isti način pripremite i drugu štrudlu.
Sjedinite žumance i mleko i premažite štrudle, a zatim ih odmah ubacite u zagrejanu rernu na 180 °C i pecite 35-40 minuta.
Ostavite da se štrudla ohladi, a zatim je isecite i pospite šećerom u prahu.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom