Sočna poslastica koju možete služiti na različitim proslavama.
Sastojci:
Kora
- 4 jaja
- 10 kašika vode
- 1/2 praška za pecivo
- 300g šećera u prahu
- 200g brašna
- 100g mlevenih oraha
Fil
- 100g mlevenih oraha
- 100g čokolade za kuvanje
- 50g margarina
Dekoracija
- 500g šlag krema
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanca pa belanca umutiti u čvrst sneg. U žumanca dodati šećer i mutiti penasto. Dodati vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati mlevene orahe i sve to umutiti mikserom. Na kraju varjačom sjediniti sa izmućenim belancima.
Peći koru na 180 stepeni 25 minuta.
Za fil čokoladu otopiti sa margarinom dodati orahe pa sve umešati.
Ispečenu koru ohladiti, preseći na pola i filovati. Prekriti umućenim šlagom i ukrasiti voćem. Prijatno
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recept poslala Bojana Panić
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus