Brza priprema omiljenog starinskog kolača.

Sastojci:

  • 2 - 3 jabuke
  • 1 šolja (za čaj) brašna
  • 250 g prezli
  • šećer i cimet po ukusu
  • rendana korica limuna i narandže

Priprema:

Izrendati jabuke na krupno i ostaviti ih u cediljku da puste sok, nikako ih ne gnječiti rukama. Dodati rendanu koricu limuna i narandže i lagano brašno po potrebi da se dobije kompaktna smesa za oblikovanje knedli.

Knedle veličine oraha, spustite u ključalu vodu u kojoj ste dodali malo soli. Kada knedle isplivaju na površinu, kuvati još par minuta.

Na malo ulja propržite prezle, dodate šećer i cimet po ukusu, dodate knedle i polako promešate.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Aleksandra Mladenović Grubački