Brza priprema omiljenog starinskog kolača.
Sastojci:
- 2 - 3 jabuke
- 1 šolja (za čaj) brašna
- 250 g prezli
- šećer i cimet po ukusu
- rendana korica limuna i narandže
Priprema:
Izrendati jabuke na krupno i ostaviti ih u cediljku da puste sok, nikako ih ne gnječiti rukama. Dodati rendanu koricu limuna i narandže i lagano brašno po potrebi da se dobije kompaktna smesa za oblikovanje knedli.
Knedle veličine oraha, spustite u ključalu vodu u kojoj ste dodali malo soli. Kada knedle isplivaju na površinu, kuvati još par minuta.
Na malo ulja propržite prezle, dodate šećer i cimet po ukusu, dodate knedle i polako promešate.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Aleksandra Mladenović Grubački
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem