Brza priprema omiljenog starinskog kolača.
Sastojci:
- 2 - 3 jabuke
- 1 šolja (za čaj) brašna
- 250 g prezli
- šećer i cimet po ukusu
- rendana korica limuna i narandže
Priprema:
Izrendati jabuke na krupno i ostaviti ih u cediljku da puste sok, nikako ih ne gnječiti rukama. Dodati rendanu koricu limuna i narandže i lagano brašno po potrebi da se dobije kompaktna smesa za oblikovanje knedli.
Knedle veličine oraha, spustite u ključalu vodu u kojoj ste dodali malo soli. Kada knedle isplivaju na površinu, kuvati još par minuta.
Na malo ulja propržite prezle, dodate šećer i cimet po ukusu, dodate knedle i polako promešate.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Aleksandra Mladenović Grubački
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus