Čokoladni biskvit, 2 fila jedan sa krem sirom, drugi sa čokoladom i čokoladna glazura je sve što je potrebno da ovaj kolač bude uvek vaš izbor.

Za biskvit:

  • 240 g brašna
  • 4 jajeta
  • 90 ml ulja
  • 90 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 50 g kakaoa
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 10 g praška za pecivo

Za fil:

  • 225 g krem šlaga
  • 270 ml hladnog mleka
  • 70 g čokolade
  • 60 g krem sira

Za ganaš:

  • 200 g slatke pavlake
  • 160 g mlečne čokolade

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom dok ne dobijte belu smesu, pa dodajte ulje, mleko i prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i vanilin šećerom. Promešajte da se sve sjedini i sipajte u tepsiju obloženu pek papirom. Lepo rasporedite i pecite na 180°C nekih 20 minuta.

Umutite šlag sa mlekom. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte krem sir i umutite. U drugi deo dodajte otopljenu čokoladu i umutite.

Biskvit malo prelijte sa mlekom (90 ml), pa sipajte preko prvo deo sa šlagom i sirom, pa sa šlagom i čokoladom. Lepo poravnajte svaki sloj. Zatim prelijte ohlađenim ganašom.

Ganaš se pravi tako što pomešate čokoladu i slatku pavlaku i otopite.

Možete ukrasiti seckanim pistaćima.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs