Čokoladni biskvit, 2 fila jedan sa krem sirom, drugi sa čokoladom i čokoladna glazura je sve što je potrebno da ovaj kolač bude uvek vaš izbor.
Za biskvit:
- 240 g brašna
- 4 jajeta
- 90 ml ulja
- 90 ml mleka
- 80 g šećera
- 50 g kakaoa
- 1 kašičica vanilin šećera
- 10 g praška za pecivo
Za fil:
- 225 g krem šlaga
- 270 ml hladnog mleka
- 70 g čokolade
- 60 g krem sira
Za ganaš:
- 200 g slatke pavlake
- 160 g mlečne čokolade
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom dok ne dobijte belu smesu, pa dodajte ulje, mleko i prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i vanilin šećerom. Promešajte da se sve sjedini i sipajte u tepsiju obloženu pek papirom. Lepo rasporedite i pecite na 180°C nekih 20 minuta.
Umutite šlag sa mlekom. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte krem sir i umutite. U drugi deo dodajte otopljenu čokoladu i umutite.
Biskvit malo prelijte sa mlekom (90 ml), pa sipajte preko prvo deo sa šlagom i sirom, pa sa šlagom i čokoladom. Lepo poravnajte svaki sloj. Zatim prelijte ohlađenim ganašom.
Ganaš se pravi tako što pomešate čokoladu i slatku pavlaku i otopite.
Možete ukrasiti seckanim pistaćima.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom