Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća bosanska alva po tradicionalnom receptu

Uživajte u autentičnosti ove poslastice uz prijatelje i rodbinu

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Rastopiti margarin/maslac, kad se potpuno istopi dodati brašno.


Sastojci:

100 g maslaca 

100 g brašna

100 g šećera

200 ml vode

10 g vanil šećera

2. Stalno mesati, oko 10 minuta bez prestanka i dobro voditi računa da brasno ne zagori.

3. U drugu šerpu stavite vodu i šećer sa vanilin šećerom, staviti na šporet i pustiti da prokuva.

Zatim izmešati, sve dok smesa ne poprimi zlatno-smeđu boju.

4. Skloniti sa sporeta, oblike vaditi po želji.

5. Kao dekoraciju koristite kokos, orahe, lešnik, ili po vašem izboru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zanimljivostibalkana.com

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti