1. Rastopiti margarin/maslac, kad se potpuno istopi dodati brašno.
2. Stalno mesati, oko 10 minuta bez prestanka i dobro voditi računa da brasno ne zagori.
3. U drugu šerpu stavite vodu i šećer sa vanilin šećerom, staviti na šporet i pustiti da prokuva.
Zatim izmešati, sve dok smesa ne poprimi zlatno-smeđu boju.
4. Skloniti sa sporeta, oblike vaditi po želji.
5. Kao dekoraciju koristite kokos, orahe, lešnik, ili po vašem izboru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zanimljivostibalkana.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus