1. Oprati i očistiti šljive.
2. Skuvati krompir i izgnječiti ga kao za pire. Dodati jaja, so i brašno. Umesiti testo, i od njega formirati "kobasicu".
3. Nožem seći jednake kolutiće. Svaki komad rastanjiti rukom i u njega staviti polovinu ili celu (ukoliko su manje) šljivu. Oblikovati knedle i ređati ih na dasci posutoj brašnom.
4. Oko pola litra vode sipati u vodu, dodati malo soli i ulja i staviti da provri. Spuštati knedle u ključalu vodu. Nakon otprilike 15 minuta, knedle će isplivati na površinu i onda ih kuvati jos 3-5 min.
5. Pred kraj kuvanja knedli, propržiti prezle na puteru.
6. Izvaditi knedle (rešetkastom kašikom ili većom cediljkom) i spuštati ih pažljivo u tiganj sa prezlama. Knedle uvaljati sa svih strana, staviti na tacnu i posuti prah šećerom. Ukrasiti svežim listićima nane.
Knedle sa šljivama
Iako mogu da se kupe i zamrznute, najlepše i najsočnije knedle su sveže napravljene.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus