Korak 1: Dobro oprane pomorandže stavite u hladnu vodu. Kad voda provri, kuvajte oko dva minuta, isperite i ponovno prokuvajte u novoj vodi. Sameljite ih u blenderu zajedno s korom. Umutite jaja sa šećerom, dodajte kašu od pomorandži, omekšali margarin i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro izmešajte u kompaktnu smesu. Izlomljenu čokoladu na kocke rastopite na pari. Deo bele smese odvojite i u nju umešajte otopljenu čokoladu. Zagrejte rernu na 180°C.


Sastojci:

200 g brašna

125 g margarina

200 g šećera

3 jaja

1 prašak za pecivo

3 pomorandže

150 g čokolade za kuvanje

Za preliv:

1,5 dl oceđenog soka mandarine ili pomorandže

150 g šećera

3 kašike čokoladnog preliva

Korak 2: Kalup za kuglof premažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte naizmenično belu i čokoladnu smesu. Pecite u rerni oko 35 minuta. Kad se kuglov malo ohladi, izvadite ga iz kalupa. Vratite ga zatim natrag, zalijte kuvanim sokom od mandarine (ili pomorandže) i šećera, te ohladite do kraja. Pre posluživanja prelijte čokoladnim prelivom.

Izvor: 24sata.hr