1. Meso uvaljati u začin, iseći na deblje šnicle, pa zatim na srednje krupne kocke. Ispeći na roštilju (može i na roštiljskom tiganju), najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.


Sastojci:

1 kg svinjskog mesa od vrata i 350-500 g pileće džigerice

4 -5 glavica krupnog crnog luka i 3-4 praziluka

10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika

500 g očišćenog paradajza

2 glavice belog luka

2 -3 suve paprike

soli po ukusu

1,5 dl ulja

2. Džigericu obariti i izgnječiti.

3. U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu. Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.

4. Kad je luk upržen, dodati džigericu, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk. Dinstati dok ne ispari tečnost.

5. Dodati svinjsko meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se sve ne pretvori u kompaktnu masu. Začiniti, i dobro zaljutiti po ukusu.

6. Ako imate, najbolja je kad se služi uz ovčije kiselo mleko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: juznasrbija.info