1. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Prvo pržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Potom je izvadite iz tiganja i stavite na papirne ubruse da se ocedi.
2. U većoj posudi pomešajte govedinu, slaninu, luk, pivo, so i biber. Dobro izmešajte smesu i oblikujte u četiri burgera. Burgeri ne bi smeli biti širi od 2,5 cantimetra.
3. Pržite burgere oko tri minuta tako što ćete gornji deo blago pritisnuti hvataljkom za meso kako bi formirali željeni oblik. Okrenite ih zatim na drugu stranu i pržite još 4 minuta.
4. Ako dodajete sir, primenite stari kulinarski trik- dodajte list sira na burger poslednji minut prženja. Potom izvadite burger i ostavite ih da ostoje 3 minuta, a nakon toga uživajte u savršenom ukusu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: menshealth.rs