1. Patlidžan i tikvice isecite na tanke trake (možete i na kockice). Stavite ih u činiju i posolite. Ostavite ih kratko da puste vodu, ili makar toliko koliko vam je potrebno da pripremite sastojke za sos.
2. Đumbir, beli luk i papriku isecite na sitne kockice. U činiju sipajte soja sos, sirće, supu i razmućeni gustin. Dodajte paradajz i iseckano povrće. Sve promešajte.
3. U dublji tiganj, šerpu ili vok, sipajte ulje i dobro ga zagrejte da bude vrelo, jer sve treba da se prži na visokoj temperaturi, kratko.
4. Ako želite baš mekano povrće - tikvice i patlidžan, onda ih možete prvo izgrilovati u tiganju bez masnoće ili u rerni.Ako koristite marinirane gljive, prvo ih dobro ocedite.
5. Sveže pečurke naseckajte na listiće.
6. Na vrelo ulje prvo stavite sveže iseckane gljive. Nemojte dodati svo povrće odmah, jer ćete sniziti temperaturu i onda će pečurke pustiti vodu,... dodajte jedno po jedno. Posle pola minuta dodajte patldidžan i tikvice. Što je povrće tanje iseckano, potrebno mu je kraća priprema. Svega minut ili dva je dovoljno da se povrće proprži. Na kraju sve prelijte sosom i ostavite da prokuva još 1-2 minuta.
7. Pripremljeno povrće u Sečuan sosu prelijte preko skuvanog pirinča ili preko pirinčanih nudli koje ste samo poparili u ključaloj vodi. Pirinčane nudle nije potrebno kuvati, dovoljno je da ih samo ubacite u kipuću vodu i da ih odmah i procedite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kuvarancije.com