1. U dublju šerpu ili kotlić naliti ulje i kada se zagreje (na srednjoj temperaturi) dodati: crni luk isecen na rebarca, sitno iseckan beli luk, celer isečen na kockice, narendan đumbir, šargarepu isečenu na krupnije komade i, po želji, iseckanu ljutu papričicu.


Sastojci:

2 kg kombinovano junećg i svinjskog mesa

1.5 dcl ulja

400 g crnog luka

4 čena belog luka

1 manji celer

20 g đumbira

300 g šargarepe

2 srednja krompira

ljuta papričica

3 dcl crnog vina

2 dcl soka od paradajza

50 g tucane paprike

pola vezice peršuna

biber u zrnu, so, soda bikarbona

Posoliti i ostaviti da se dinsta na umerenoj temperaturi, uz često mešanje kako ne bi zagorelo.

2. Posle 20-tak minuta dodati kašicicu sode bikarbone i dobro izmešati.

3. U šerpu dodati meso, isečeno na komade, pojačati temperaturu i uz stalno mešanje kratko propržiti dok ne dobije boju.

4. Naliti u šerpu vodu tako da bude otprilike tri prsta iznad mesa i dodati krompir isečen na krupne komade. Ponovo malo posoliti, dodati biber u zrnu i pustiti da provri.

5. Smanjiti temperaturu i polako kuvati (1.5h) dok voda skoro ne ispari. Onda dodati paradajz sok, a nakon 5 minuta i crno vino. 

6. Kuvati jos 20-tak minuta i nakon toga dodati tucanu papriku i sitno iseckan svež peršun.

7. Prokuvati još izvesno vreme, a zatim skinuti sa vatre i sačekati 15-tak minuta do posluženja. Po želji posuti sitno iseckanim svežim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serbianamateurchef.weebly.com