1. Pirinač kratko propržite na malo masnoće i nalijte sa 2 dl vode. Kad provri, ringlu isključite, pirinač poklopite i ostavite da upije svu vodu.


Sastojci:

1 kg svežih kobasica

150 g pirinča

1 veća glavica kiselog kupusa u listovima

1 šolja rasola

2. Listove kupusa, ako su kiseli, kratko isperite u mlakoj vodi.

3. Meso izvadite iz kobasice, odnosno creva i dodajte mu pirinač. Sve dobro izmešajte i od te smese stavljajte po kašiku na svaki list kupusa (u zavisnosti od veličine lista kupusa povećajte ili smanjite količinu fila).

4. Sarmice poslažite u vatrostalnu činiju, prelijte ih rasolom i vodom da ogreznu kako bi pirinač imao dovoljno vode da se skuva. Posudu sa napravljenim sarmama poklopite ili prekrijte aluminijumskom folijom. Sve stavite u rernu zagrejanu na 150-180°C i pecite oko 1-1,5 sat ili dok se kupus ne zapeče. Bitno je da se polako krčka, na tihoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kuvarancije.com