1. Oprati kelj razdoviti listove, pa odseći tvrde delove sa lista. Kuvati kelj u dubljem sudu  dok listovi ne omekšaju 15-20 min. Procediti ga i kada se listovi ohlade iseći ih na rezance.


Sastojci:

1 glavica kelja

5 krompira

1 kašika brašna

4 čena belog luka

2 kašike ulja

so po ukusu

biber po ukusu

2. Krompir oprati, oljuštiti i iseći na kockice. Kuvati u posoljenoj vodi 20 min. 

3. U dublji tiganj dodati ulje da prekrije dno, iseckani beli luk i kratko propržiti na umerenoj vatri. Dodati kašiku brašna, kelj i krompr i začiniti sa malo soli i bibera. Sve kratko propržiti i promešati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: carobnakuhinja.com