1. Oprati kelj razdoviti listove, pa odseći tvrde delove sa lista. Kuvati kelj u dubljem sudu dok listovi ne omekšaju 15-20 min. Procediti ga i kada se listovi ohlade iseći ih na rezance.
2. Krompir oprati, oljuštiti i iseći na kockice. Kuvati u posoljenoj vodi 20 min.
3. U dublji tiganj dodati ulje da prekrije dno, iseckani beli luk i kratko propržiti na umerenoj vatri. Dodati kašiku brašna, kelj i krompr i začiniti sa malo soli i bibera. Sve kratko propržiti i promešati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: carobnakuhinja.com
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom