1. Prepolovite paradajz i pažljivo izvadite unutrašnji sadržaj koji ćete usitniti.
2. Iseckajte sitno pileće meso i šunku.
3. Zagrejte ulje u tiganju, a zatim dodajte naseckan crni i beli luk i pržite dok ne porumeni.
4. Dodajte piletinu, šunku i začine, a kada se meso isprži dodajte i usitnjenu sredinu paradajza i prezle.
5. Kada se sastojci dovoljno isprže i sjedine, sklonite sa vatre i sačekajte da se malo ohlade.
6. Paradajz punite filom, prekrijte prezlama i puterom, po želji možete i narendati kačkavalj.
7. Pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni oko 30 minuta.
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem