1. Meso operite, prosušite i dobro posolite. Stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina, lovorov list, po glavicu crnog i belog luka u ljusci koje ste isekli na četvrtine. U pleh dolijte 1 dl vruće vode i sve dobro prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite na 190 stepeni oko 90 minuta.
2. Pred kraj pečenja skinite foliju kako bi jagnjetina dobila lepu boju. Po potrebi je prelijte saftom od pečenja. Pečenu jagnjetinu isecite na komade, a saft od pečenja procedite i poslužite posebno. Uz jagnjetinu poslužite pečen krompir, mladi luk, paradajz i salatu po izboru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus