1. Testeninu skuvati u dosta posoljene vode. Očistiti crni luk i iseckati ga na kockice. Ocediti šampinjone.


Sastojci:

300 g trakaste testenine
so
2 glavice crnog luka
400 g šampinjona (iz tegle)
8 junećih medaljona (po 75 g)
4 kašike ulja
crni biber
kašika sušene majčine dušice
6 kašika balzamiko sirćeta
300 ml supe
100 ml slatke pavlake
2 kašike gustina
malo šećera
20 g rukole

2. Meso oprati, obrisati i kuhinjskim koncem uvezati u medaljone. Zagrejati ulje u tiganju, pa na njemu sa svake strane pržiti medaljone po 3 minuta. Posoliti i pobiberiti. Izvaditi iz tiganja.

3. Izdinstati crni luk u tiganju.Dodati šampinjone i majčinu dušicu. Posoliti i pobiberiti. Dodati balzamiko sirće, supu i slatku pavlaku. Ostaviti da se sve zajedno kuva, pa umešati gustin. Na kraju začiniti solju, biberom i šećerom.

4. Rukolu očistiti, oprati i ocediti. Testeninu takođe ocediti i pomešati sa rukolom. Servirati testeninu sa medaljonima i sosom. Po želji, ukrasiti grančicama majčine dušice i servirati dok je još toplo.