1. Luk  ispržite, tost potopite u mleko, zatim sve namirnice sastavite u kompaktnu masu  i pravite ćufte oko 30-40 grama teške. Malo ih propržite i odlažite na salvetu da upije masnoću.


Sastojci:

300 g mlevenog goveđeg mesa bez masnoće
300 g mlevenog svinjskog mesa
100 g sitno seckanog luka
maslac i ulje za prženje
2 dl mleka
2 kriške tosta
15 g seckanih inćuna
2 jajeta
so, biber

Sos:

50 g maslaca
60 g brašna
1 l vode
10 g sitno seckanih inćuna
75 g kapra
sirće od belog vina po ukusu
so, biber

2. Za sos otopite maslac, na njemu  propržite brašno, pa dodajte vodu i prokuvajte. Začinite inćunima, kaprima, sirćetom, solju i biberom.  Polako u sos stavljajte ćufte i kuvajte ih 15-20 minuta.