Uz ove zdrave burgere uživaće cela porodica.
Recept za 4 osobe
Sastojci:
1 srednja tikvica
Izrendana kora sa 1/2 limuna
1 jaje
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1/2 kg mlevene piletine ili ćuretine
1/4 šolje prezli
1 glavica luka, sitno seckanog
Priprema:
Stavite malo ulja na roštilj i zagrejte ga. Izrendajte tikvice za jednu šolju (oko 250ml). Rukama iscedite što više tečnosti možete. Umutite jaja sa korom limuna, dodajte so i biber. Dodajte zatim tikvice, piletinu, prezle i luk. Zatim dobro izmešajte varjačom ili rukama kako bi se sve dobro izmešalo.
Napravite zatim 4 pljeskavice, svaku oko 2.5cm debljine. Stavite na roštilj i pecite oko 6 do 8 minuta. Služite u toplim lepinjama uz salatu i dodatke po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus