Prženo meso sa nadevom od kajmaka oduševiće i najveće gurmane.
Sastojci:
600g šnicli od telećeg buta
300g karfiola
250g kajmaka
2 dcl mleka
so
100g brašna
3 jaja
100g prezli
ulje za prženje
Priprema:
1. 4 šnicle istučemo, posolimo i premažemo kajmakom.
2. Šnicle uvijemo kao rolat, uvaljamo u brašno, umućena jaja i prezle, te pržimo na vrelom ulju.
3. Karfiol skuvamo i podelimo na 4 jednaka dela.
4. U mleko umutimo jaja preostala od pohovanja.
5. Karfiol stavimo u vatrostalnu posudu, prelijemo umućenim jajima i mlekom i pečemo u rerni.
6. Ispržene urolane šnicle poslužimo sa zapečenim karfiolom i kriškom limuna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa / ukusi regiona
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima